Een gezichtsmasker verzorgt je huid goed

Een gezichtsmasker gebruiken kan pure verwennerij zijn voor je huid maar het is ook heel goed om je huid er beter uit te laten zien. Gezichtsmaskers zijn in diverse soorten verkrijgbaar en welke je kiest hangt hoofdzakelijk af van het type huid dat je hebt.

Maak de keuze die bij je huidtype past

Mensen hebben veelal een droge of juist wat vettere huid maar een combinatie van beide types behoort ook tot de mogelijkheden. Als je een droge huid hebt kies je het beste voor een gezichtsmasker dat je huid goed hydrateert. Op deze manier wordt het vochtgehalte van je huid weer op peil gebracht en ziet je gezicht er ook weer goed en gezond uit. Voor een wat vettere huid is een masker dat reinigend werkt het beste. Bij een gecombineerde huid kun je ook een speciaal masker gebruiken dat daarvoor geschikt is en voedt je de huid maar zorg je er ook voor dat deze weer schoon wordt.

Verschillen tussen gezichtsmaskers

Een masker kun je kopen in verschillende soorten. Zo kun je kiezen uit een peel off masker, een sheet masker, een collageen masker of een masker dat van crème uit een tube of potje gemaakt wordt. Welk masker je kiest hangt hoofdzakelijk af van wat je ermee wilt bereiken maar ook van je persoonlijke voorkeur. De eerste drie types zijn allemaal kant-en-klare maskers. Deze breng je snel aan en kun je na gebruik afspoelen indien nodig of gewoon van je huid afhalen omdat deze hard geworden zijn. Een masker nemen is overigens niet altijd even tijdrovend maar kan wel een weldadig gevoel geven omdat je je huid extra verwent. Derhalve is de tijd ervoor nemen geen slechte zaak. Het ontspant je ook helemaal.

Niet altijd kant-en-klaar

Als je kiest voor een masker dat uit een potje komt dan breng je dit zelf aan op je gezicht door het uit te smeren. Voordeel hiervan is dat je het op bepaalde delen van het gezicht die wat meer verzorging nodig hebben extra aan kunt brengen of juist alleen maar daar. Omdat je het masker zelf aanbrengt kun je er ook langer mee doen en is het voordeliger in het gebruik dan een masker dat je slechts eenmalig kunt gebruiken. Nadeel is dat het wel wat langer duurt voordat het aangebracht is.

Voordelen kant-en-klaar masker

Een kant-en-klaar masker heeft als voordeel dat je dit heel snel kunt aanbrengen op je gezicht. Ze zijn veelal wel duurder in aanschaf en bepaalde soorten kun je vrijwel alleen online aanschaffen. Als je voor een kant-en-klaar masker kiest leg je dit altijd goed op je gezicht want er zitten uitsparingen voor je ogen en mond in maar het kan zijn dat bepaalde probleemgebieden niet extra behandeld worden terwijl je dat misschien wel graag zou willen. In het laatste geval is een masker dat je zelf aanbrengt toch handiger in het gebruik.