De meest geschikte rolstoel aanschaffen

lichtgewicht rolstoel

Een rolstoel aanschaffen is natuurlijk niet zomaar iets. Je wilt er de juiste keuze in maken, en niet snel iets uitkiezen. Maar waar let je dan op bij de aanschaf? En wat voor rolstoel ga je aanschaffen? Er zijn namelijk veel verschillende soorten beschikbaar. Denk aan een lichtgewicht rolstoel of een elektrische rolstoel. Wat het ook gaat worden, wij gaan je helpen je bij het maken van een goede keuze. 

lichtgewicht rolstoel

Je nieuwe rolstoel

De weg naar een nieuwe rolstoel, merk je dat je hier moeite mee hebt? Dan helpen we je graag bij het vinden van de juiste variant. We hebben namelijk enkele tips voor je waarmee je snel je nieuwe rolstoel gevonden hebt. Maar waar hebben we het dan over? Ten eerste dat je de rolstoel afgestemd op hoe lang je het nodig hebt. Want heb je het enkel voor een kortere periode nodig? Dan hoef je niet al te veel te investeren in een dure rolstoel. Je kunt dan tot tweehonderd euro investeren en een goede rolstoel in huis halen.

Maar let in ieder geval altijd op de veiligheidsnormen van je rolstoel. Daarbij kun je bijvoorbeeld naar ISO 7176-19 kijken. Je kunt tevens je begeleider erbij betrekken. Zo weet je dat jullie beide een rolstoel aanschaffen waar je tevreden mee bent. Hierbij kun je ook de voorkeuren voor bijvoorbeeld een elektrische rolstoel doornemen, of een lichtgewicht. Mocht je moeite hebben met het vinden van de juiste rolstoel, dan raden we je aan om een goede aanbieder te zoeken. Hier kun je niet alleen rolstoelen van hoge kwaliteit aanschaffen, maar om om het juiste advies vragen. Je kunt dit controleren door bijvoorbeeld naar de recensies te kijken. Neem tevens de websites door en kijk wat je zoal op de website kunt vinden qua nuttige informatie.