Cognitieve gedragstherapie, is dit waar jij naar op zoek bent?

cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie, is dit waar jij naar op zoek bent? Ben jij op zoek naar een therapeut of ken je iemand die het misschien nodig zal hebben? Een therapeut is iemand die mensen kan hebben die lijden aan verschillende stoornissen of andere psychische problemen. Door de kennis en vaardigheden die een therapeut heeft kan hij of zij mensen op de beste manier helpen, door te praten over de verschillende dingen waarmee een patiënt zit. Het is mogelijk om voor veel verschillende soorten problemen bij een therapeut te kunnen komen. Vaak wordt je dan doorverwezen door een arts als een arts je niet meer verder kan helpen met de dingen waarmee jij zit. 

Cognitieve gedragstherapie, wat komt er allemaal bij kijken.

Wat komt er eigenlijk nou allemaal kijken bij gedragstherapie? In theorie wordt altijd gebruik gemaakt van een ABC-schema. Dit schema is bedoeld om te kijken hoe gedachten over een bepaalde situatie tot verschillend gedrag en gevoelens leiden. de ABC-schema staat voor:

  • A: De gebeurtenis die zich afspeelt. 
  • B: De gedachten die zich afspelen bij de gebeurtenis.
  • C: Het gevoel of gedrag die je krijgt na A en B.

Met dit schema kan worden gekeken hoe iemand reageert op iets als hij of zij bijvoorbeeld depressief is. Deze schema wordt bijna altijd gebruikt bij mensen die verschillende stoornissen hebben zoals depressie.