Centrale Sensitisatie

hoofdpijn

Centrale Sensitisatie wil zeggen dat er overgevoeligheid of een overprikkelbaar zenuwstelsel is. Hierdoor kan een bepaalde pijn onverdraagzaam worden. Deelnemen aan het dagelijkse leven kan hierdoor een flinke belemmering worden. Pijn wordt steeds pijnlijker en het lijkt of ene bepaalde volumeknop in het lichaam steeds verder open gedraaid gaat worden.

Helaas kan een behandeling bij Medinello deze pijnen niet laten verdwijnen. Er kan wel gezorgd worden dat de pijnklachten verminderen. Dit kan door middel van het pijnsysteem weer in balans te brengen.

Behandeling

Aanmelden voor centrale sensitisatie

Pijn is vreselijk en helemaal wanneer je hierdoor niet meer de dagelijkse dingen uit kan voeren. Vaak kan deze pijn er ook voor zorgen dat je slecht slaapt en overdag niet goed kan functioneren. Via Medinello is het mogelijk om je aan te melden voor een speciaal revalidatieprogramma. Voordat je je hiervoor aan kan melden moet je eerst een screening doorlopen. Dit wordt samen met een arts of specialist gedaan.

Wanneer het sein op groen is gegeven, is het mogelijk om deel te nemen aan een behandeling bij Medinello. Samen met de medewerkers wordt er een plan opgemaakt om te kijken hoe jij beter in jouw lijf kan presteren. Hiervoor moet jij je wel open kunnen stellen en er helemaal voor gaan. He belangrijkste is om weer rust in het lichaam te krijgen en hierdoor de volume knoppen van de pijnsystemen weer op een lager pitje te kunnen zetten.