Stressreductie om energiebalans op orde te brengen

Stress

Stressreductie is binnen bedrijven, in het bijzonder voor medewerkers, een steeds belangrijker onderdeel geworden. Het ziekteverzuim van medewerkers is al jaren aan het groeien, door de toenemende druk op hun schouders. Kijk eens om je heen en tel het aantal bekenden, collega’s en familieleden met een burn-out. Niet alleen bijzonder vervelend voor deze mensen zelf, ook voor het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Het bedrijf zal minder productief zijn, verliest omzet, enzovoorts. Middels stressreductie neemt de kans op een burn-out sterk af. In dit artikel vertellen we je meer over de werking hiervan!

Verschillende vormen van stressreductie

StressreductieEr zijn verschillende vormen van stressreductie op te merken. Zo kun je zelf verschillende oefeningen uitvoeren om stress te voorkomen of te verminderen, kun je externe hulp inschakelen, enzovoorts. Een van de manieren om zelf voor het verminderen van je gevoel van stress te zorgen, is sporten. Ga bijvoorbeeld twee- of driemaal per week een uurtje hardlopen of wandelen! Het zal je hoofd leegmaken, waardoor je beter slaapt en minder stress ervaart. Ook andere sporten kunnen helpen om het gevoel van stress te verminderen.

Tip: sporten alleen is vaak niet voldoende. Combineer het sporten met gezond eten! Ook gezond eten draagt bij aan een betere nachtrust.

Externe hulp inschakelen bij gevoelens van stress

BewegingLijkt het sporten en verbeteren van je eetpatroon niet te helpen bij het verminderen van je stressgevoelens? In dat geval kan het inschakelen van een externe partij het overwegen waard zijn. Zo’n partij kan het gesprek met je aangaan, om op die manier samen te werken aan een betere energiebalans. Hierbij wordt onder meer gekeken naar factoren die de stress in je leven veroorzaken, de manieren om deze factoren zo goed mogelijk uit te doven, enzovoorts. Een voorbeeld van een organisatie die je hierbij kan helpen is Praktijk Yugen. Op de website van deze praktijk vind je meer informatie over het verminderen van stressgevoelens.